Skip links

Otvorena prijedorska “Patrija”, regionalni tržni centar

Nekada simbol Prijedora, Robna kuća “Patrija”, večeras je, poslije više od dvije decenije, otvorila svoja vrata za posjetioce, a svečanosti su prisustvovali predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić.

“Patrija” je u vlasništvu kompanije “MG Mind”, koja je od 2019, kada je počela rekonstrukcija, uložila oko 17 miliona KM.

Tegeltija je čestitao gradu Prijedoru i kompaniji MG “Mind” za ovaj poslovni uspjeh uz poruku da su ovakvi projekti potrebni jer su pokazatelj da se veliki projekti mogu realizovati.

“Svjedočimo večeras da se `Patrija `u punom sjaju vraća u Prijedor, da je kompanija iz Republike Srpske sposobna da projektuje, renovira i izgradi jedan ovakav važan objekat”, rekao je Tegeltija.

Prema riječima Gašićeve, ovaj objekat ima ogroman značaj za grad Prijedor jer je nekada bio simbol grada, a posmatrano sa nekoliko aspekata, njegovo otvaranje je omogućilo otvaranje novih radnih mjesta.

“Posmatrano sa turističkog aspekta, Prijedor je blizu granice sa Hrvatskom te očekujemo da će ovo biti doprinos razvoju šoping turizma i uopšte dolasku turista u ovaj grad”, rekla je Gašićeva.

Značaj otvaranja ovog objekta istakao je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović jer će tu, kako je pojasnio, biti zaposlen veliki broj radnika, a tu su i brojni drugi benefiti.

On smatra da će “Patrija” od danas opet biti simbol grada zahvaljajuću, prije svega, “MG Mindu” i Novoj banci, koji su renovirali objekat.

Ovaj, nekada reprezentativni objekat izgrađen je 1979. godine i bio je simbol grada.

Renovirani objekat Robne kuće “Patrija” prostire se na 9.600 metara kvadratnih metara, za oko 3.000 kvadrata više nego što je to bilo prije obnove.

“Patrija” sada ima tri nivoa, a kupcima će biti dostupni različiti sadržaji kao što su 24 radnje, knjižare, igraonice i sinestar multipleks, te ugostiteljski objekti.

Na večerašnjoj svečanosti održan je koncert Jelene Tomašević, a za mnogobrojne Prijedorčane koji su prisustvovali ovom događaju priređen je vatromet.
tekst preuzet sa https://banjaluka.net/simbol-prijedora-ponovo-otvorena-robna-kuca-patrija/